zaterdag 3 februari 2024

Zingen in Heremastate



 Ons oudste lid, Sjoerd van Dijk, woont in Heremastate. Het idee was nu om een keer bij hem onze zangochtend te hebben, dat zou hem een reis met de scootmobiel besparen. Zeker in de winter zou dat fijn zijn!

Het kostte wat telefoontjes voordat de juiste persoon gevonden was die ging over het verhuren van de grote zaal (de Schouw), maar toen ik eenmaal de vraag kon uitleggen was het verrassend snel geregeld.

Na elf uur zouden er wat bewoners en cliënten kunnen aanschuiven om te komen luisteren.

En zo is het gegaan. We hadden de grote zaal tot onze beschikking en na ruim een half uur stemexpressie waren we wel aan koffie toe. Daarna kwamen er twee bewoners en een vrijwilliger binnen, dus we dronken de koffie snel op en gingen weer in onze zingkring zitten. Na het eerste liedje kwamen er nog enkele bewoners bij. Er werd ook mee gezongen en de luisteraars waren heel aandachtig. En weer kwamen er nieuwe luisteraars binnen, uiteindelijk zaten er meer dan twintig personen om ons heen.

Het ene na het andere liedje lieten we horen en het werd een heel mooi samenzijn. Ik ging ook met m’n gitaar bij de bewoners en cliënten langs, terwijl het koor doorzong. Toen werd het tijd om af te ronden.

Het was zo voor een keer wel heel mooi om eens in deze setting te zingen. En Sjoerd? Die kon mooi binnendoor naar ons toekomen, hij hoefde er geen jas voor aan te trekken. Wie weet komt er nog wel eens een vervolg…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten