zondag 18 februari 2024

Cultuurkansfestival 17 februari 2024

Van één van de koorleden kwam het volgende persoonlijke verslag binnen van het Cultuurkansfestival, wat we hier graag doorgeven:

Maan en sterren

Zodra je de Rinkelbom inliep voelde je de fijne sfeer al. Als groep “Zingen voor je leven” mochten wij gelijk van start en zongen de sterren van de hemel. Bij het laatste lied zongen en danste het publiek op  het toneel mee. Zingend liepen wij door de zaal heen naar de hal. Het was een waar feest van enthousiasme. Dit feest ging door met dans, zang, muziek, tekenen, schilderen, beeldhouwen, mozaïek en veel meer. Het was een ontdekkingsreis van kleuren en mogelijkheden. 

Verschillende stands lieten zien wat ze in huis hebben, ook wij van “Zingen voor je Leven”. De kinderen konden een ster verdienen als ze een goed antwoord gaven. Ze mochten de sterren achter ons tellen. Zij en de ouders hoorden dat de 16 sterren de mensen zijn met kanker, of kanker gehad hadden of er mee te maken hebben (gehad). Deze categorie heeft de mogelijkheid om de 14 dagen een vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur stemexpressie te doen, en te zingen. Het is een warm bad om daar aan mee te mogen doen. Zelfs de kinderen luisterden aandachtig. De ouders vinden het een mooi initiatief en zouden het onthouden, zich eventueel opgeven. De kinderen kregen mee dat ze thuis vaak in de spiegel, in hun ogen mochten kijken en een ster zien, zo mooi zijn ze. Huppelend en blij gingen ze verder voor meer sterretjes. Wat een geweldig idee om via kinderen je boodschap aan ouders door te geven. We zongen nog spontaan in de hal en het bleef een feest, ook het nagenieten. 

Liefs Ida.


Foto's podium: Max van Gelder:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten