dinsdag 21 april 2020

Samen zingen in Coronatijden

Zingen via Whatsapp bij Zingen voor je leven Heerenveen!

We hebben een hele bijzondere vrijdagmorgen beleefd. Met twaalf personen zaten we om 10 uur, ieder op onze eigen plek thuis, klaar met mobiele telefoon en koormap. Eén persoon kon niet vanwege andere afspraak, twee personen konden niet vanwege geen smartphone. Ook was er één koordeelnemer die geen computer en geen smartphone heeft, maar die met de vaste telefoon belde naar één van de andere deelnemers. Op die manier was hij er tòch bij. Onze whatsapp-groep was de plek om berichtjes, foto's en filmpjes te delen. Dat doen we normaliter ook al, maar nu hadden we speciaal een tijd afgesproken om allemaal aanwezig te zijn.
We hebben veel berichtjes gedeeld, waarbij het voor een paar mensen nieuw was om spraakberichtjes te delen. En juist die spraakberichtjes werden zeer gewaardeerd, bleek na afloop. Iedereen vond het geweldig om elkaars stemmen te kunnen horen. In totaal heb ik vijf filmpjes gedeeld die ik zelf voor deze ochtend had opgenomen, en één ander filmpje met een liedje wat wij ook op het koor zingen. De links van die vijf filmpjes zie je hieronder staan. Ze zijn gewoon thuis opgenomen met een mobiele telefoon, het is gebruiksmateriaal met de middelen die we op dit moment tot onze beschikking hebben. Samen met muzikale duizendpoot Wil van Eekeren uit Groningen, die af en toe ook bij het koor aanwezig is, is muzikale ondersteuning tot stand gekomen, hij heeft geluidsbestanden gestuurd.
Onze volgende zangochtend is vrijdag 24 april. We hebben afgesproken, dat we het weer op dezelfde manier gaan doen, nu wel met nieuwe filmpjes en zelfs een nieuw lied om in te studeren! Het is in deze dagen zó belangrijk om de verbondenheid met elkaar te blijven voelen! Een aardige bijkomstigheid van de filmpjes is, dat anderen nu ook een klein beetje van het koor kunnen meemaken, in ieder geval een deel van het repertoire kunnen beluisteren. 
 
Ik wens jullie allemaal veel sterkte en moed toe in deze onzekere tijd. En blijf vooral zingen!!! Zingen troost, zingen verbindt, zingen geeft plezier, zingen geeft energie!

 Grytsje Kingma (zangleider en coördinator van het koor Zingen voor je leven Heerenveen)

De liedjes die we zongen op deze 'zangochtend op afstand':

Namasté:   https://youtu.be/Ju5zAeoz70c


Gospodi:  https://youtu.be/5UTl9i_pu44    

Aoum: https://youtu.be/p2hGtV1s5Jw    (arrangement speciaal voor deze ochtend gemaakt door Wil, hij zingt ook mee met het geluidsbestand)

De zee/De see: https://youtu.be/Ltds6Apn13c   (arrangement van Wil)

Los (versie in het Frysk): https://youtu.be/YL2Us1aaHe4


Geen opmerkingen:

Een reactie posten