dinsdag 23 februari 2021

Nog steeds online zangochtenden...

Het is bijzonder jammer dat we nog steeds niet bij elkaar kunnen komen! We willen zo graag zingen en elkaar ontmoeten. Gelukkig kunnen we wel contact houden via whatsapp, e-mail, telefoon en dat doen we dan ook. 

De 'online zangochtenden' op vrijdagmorgen houden we er voorlopig nog even in. Wat doen we op zo'n ochtend? En hoe gaat het in z'n werk?

Iedereen van het koor die een smartphone heeft en die mee wil doen, zit op vrijdagmorgen tegen tienen klaar met de telefoon en de zangmap. Sommigen zijn er al eerder en sturen alvast berichtjes of een foto van een lekkere kop koffie, van het uitzicht of van de hond. Wat men maar wil delen! Vanaf 10 uur begint het programma. Ik heb meestal wat filmpjes gemaakt van tevoren met wat inzingoefeningen. Of ik heb filmpjes op YouTube gezocht met inzingers, of korte oefeningen. Daarna komen de liedjes uit de map aan bod. Meestal maakt Wil bij één of twee van de liedjes een mooie begeleiding, die op dat moment gedeeld wordt. Zo zijn we dan toch met elkaar aan het zingen, ook al horen we elkaar niet. Maar dat is ook niet helemaal waar... soms wordt er een spraakberichtje gestuurd waarop het betreffende koorlid meezingt. Er is altijd een vrolijke 'uitzinger' aan het eind, zo'n lied wat je nog lekker mee kunt galmen de rest van de dag.

Later op de dag stuur ik via e-mail een overzicht van alle filmpjes die voorbij zijn gekomen en in de bijlage de begeleidingsbestanden die Wil heeft gemaakt. Zo kan ieder, ook degenen die geen smartphone hebben of die er op het moment zelf niet bij konden zijn, het later nog eens terugluisteren.

We hebben twee keer een thema gekozen. De eerste keer konden de mensen iets schrijven of delen over 'De zee', de tweede keer was het onderwerp 'Je eigen weg kiezen'. Alle bijdragen zijn bij elkaar gezet in een word-bestand, en naar iedereen gemaild.

Het is apart... een koor wat van alles doet, behalve met elkaar zingen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten