vrijdag 4 januari 2019

Wat is 'Zingen voor je leven'?





















Het "Zingen voor je leven koor" in Heerenveen valt onder de Stichting 'Kanker in Beeld'. Deze stichting heeft tot doel om mensen die op wat voor wijze dan ook te maken hebben met kanker door creatieve activiteiten te helpen met het verwerken van alles wat er is gebeurd of nog gaande is.

Een van de onderdelen is zingen. In Nederland zijn er meer dan 30 koren, die onder deze stichting vallen. Sinds 2016 is er in Heerenveen ook een koor actief, zij het op kleine schaal en eigenlijk nog in wording.

Tot september 2018 was het koor in handen van Sjoerdje Bourgonje, maar zij moest helaas door ziekte haar taak neerleggen. Een opvolgster is gevonden in Grytsje Kingma, die samen met Saskia Beijderwellen de tweewekelijkse zangochtenden leidt. Grytsje doet de coördinatie en het zanggedeelte, Saskia doet de stemexpressie.

De locatie is in het Skoatterhûs, van Leeuwenhoekweg 10 in Oudeschoot (Heerenveen-Zuid).
Er wordt gezongen op de tweede en de vierde vrijdagochtend van de maand.
De aanvangstijd is 9.45 uur (vanaf 9.30 uur kun je binnenlopen).

In de eerste helft van 2019 zijn dat dus:

11 en 25 januari
8 en 22 februari
8 en 22 maart
12 en 26 april
10 en 24 mei
14 juni

Het repertoire bestaat uit gemakkelijk zingbare muziek, soms mantra's, soms evergreens of popliedjes, soms een taizélied. Dan weer éénstemmig, dan weer twee- of driestemmig en een enkele keer vierstemmig. Het plezier in het zingen, stem kunnen geven aan je verdriet of juist aan je vreugde,  het kunnen uiten van je gevoelens door middel van zang, dáár gaat het om. Of je een mooie zangstem hebt, is niet echt van belang.

Als je belangstelling hebt om een keer te komen meedoen, meld je dan even bij Grytsje Kingma, e-mail: grytsje.kingma@filternet.nl, of telefoon: 0513 - 551139.  De eerste keer dat je komt, is de deelname gratis en geheel vrijblijvend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten